0724.56.55.07
str Jiului, nr 142, ap 11
ne gasiti si pe facebook
si pe google+

Capitalele imperiale

PERIOADA
TARIF
06 - 13 aprilie 2014
310 euro/persoana/sejur
03 - 10 mai 2014
310 euro/persoana/sejur
04 - 11 iunie 2014
310 euro/persoana/sejur
19 - 26 septembrie 2014
310 euro/persoana/sejur
22 - 29 octombrie 2014
310 euro/persoana/sejur
03 - 10 noiembrie 2014
310 euro/persoana/sejur
Pentru mai multe detalii cereti o oferta pesonalizata.

Itinerariu

Ziua 1 | Bucuresti - Budapesta
Plecare din Bucuresti Piata Victoriei, ora 05:00 pe ruta Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sibiu – Sebes – Deva – Arad – Timisoara - Budapesta. Sosire la Budapesta in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta.
Ziua 2 | Budapesta – Brno - Praga
Mic dejun. Excursia continua spre Praga pe ruta Budapesta–Brno-Praga. Vizitam al doilea oras ca marime al Cehiei, Brno: Piata Libertatii cu stradute inghesuite intre numeroase lacase religioase, Vechea si noua Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel de unde putem privi o superba panorama a orasului Brno, Vila Tugendhat- inclusa in patrimoniul UNESCO. Sosire in cursul serii la Praga. Cazare Hotel Duo 4 * sau similar.
Ziua 3 | Praga – Orasul de Aur
Mic dejun. Tur de oras Praga panoramic si pietonal: Muzeul National, Opera, Teatrul National. Apoi vom continua cu vechiul oras: Hradcany, Castelul din Praga cu faimoasa catedrala Sf.Vit – simbolul spiritualitatii cehe, Podul Carol, „Golden Lane“ – strada de aur, zona boema a orasului de aur. Continuam turul pietonal in centrul istoric: Orasul Vechi, Piata Primariei, Ceasul astronomic, zona pietonala cu magazine de lux. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Praga are de oferit numeroase obiective de interes turistic, atat in zona orasului vechi, cat si in zona orasului modern. Dupa amiaza, excursie optionala de jumatate de zi (4 ore) la Castelul Karlstejn situat la aprox. 40 km distanta de Praga. Constructia in stil gotic a castelului Karlstejn a inceput in anul 1348 la ordinele Regelui Carol al IV-lea si a fost finalizata in anul 1365. Datorita pozitiei sale strategice, castelul Karlstejn este locul in care au fost pastrate timp de aproape 200 de ani bijuteriile coroanei. Cazare Hotel Duo 4 *.
Ziua 4 | Praga – Karlovy Vary
Mic dejun. Timp liber in oras sau optional, excursie de 1 zi la Karlovy Vary, celebra statiune balneoclimaterica, dar si oras cu o arhitectura deosebita (Tarif: 35 €r/persoana, minim 20 persoane; include transportul cu autocarul, insotitor de grup). Seara, optional, Cina traditionala cu spectacol folcloric live si bauturi nelimitate la restaurantul U Marchanu – cel mai renumit din Praga pentru calitatea spectacolului. Cazare Hotel Duo 4 *.
Ziua 5 | Praga – Cesky Krumlov - Linz - Melk - Viena
Mic dejun. Plecare catre unul dintre cele mai reprezentative orase medievale. Cesky Krumlov este fara doar si poate unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Cehia, care practic este neschimbat din sec. XVIII, inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Unul dintre cele mai impresionante monumente este Castelul Krumlov, reconstruit in stil renascentist de catre arhitecti italieni in sec. XVI. Este un complex format din 40 de cladiri si palate. Podul cu trei nivele „Plastovy most” uneste castelul cu gradina si teatrul. Mai pot fi admirate aici Biserica Sf. Vit si Biserica Sf. Jost. Urmatoarea oprire este frumosul oras austriac, Linz. Tur de oras: Piata principala, Vechea si Noua Catedrala,Catedrala Sf.Maria - unul din simbolurile orasului. Excursia continua catre Abatia Melk. Considerata a fi “Leaganul Austriei” si “Perla Barocului”, Abatia Melk impresioneaza prin maretia sa si farmecul deosebit al zonei in care se afla. Sosire in cursul serii la Viena. Cazare hotel 3*.
Ziua 6 | Viena – Padurea Vieneza - Baden
Mic dejun. Tur de oras Viena panoramic si pietonal: celebrul Ring Vienez: Opera de Stat, MAK, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Fosta resedinta de iarna a imperiului Habsburgic, Palatul Imperial Hofburg, Parlamentul, Primaria, si Burgtheater. Apoi plimbare pe jos in centru istoric: Criptele Imperiale, Cimitirul Habsburgilor unde este inmormantata Imparateasa Elisabeth „Sisi”, Palatul Hofburg – fosta resedinta a Imparatului Franz Josef si a imparatesei Sisi, Catedrala Sf.Stefan. Dupa-amiaza, optional, Excursie la Heiligenkreutz, Mayerling, Padurea Vieneza si Baden. Ajunsi in padurea vieneza, ne vom opri pentru vizitarea Manastirii Heiligenkreutz, cea mai veche manastire Cisterciana din lume locuita continuu. Una dintre cele mai frumoase manastiri medievale, fondata in anul 1133 de catre Leopold III de Babenberg, Heiligenkreutz adaposteste astazi mormantul ultimului membru al familiei Babenberg. De la Heiligenkreutz ne indreptam spre Castelul Mayerling. Fost domeniu imperial de vanatoare, Mayerling este in locul unde mostenitorul tronului Austriei, Printul Rudolf, s-a sinucis in anul 1886, impreuna cu iubita sa Maria Vetsera in varsta de numai 17 ani. In urma acestui incident, castelul a fost reconstruit iar pe locul unde se afla camera printului a fost ridicata o biserica, altarul fiind amplasat chiar pe locul patului in care a murit printul. Lasand in urma legendele din Mayerling vom face un popas in localitatea vecina Hinterbruhl unde, in anul 1912, s-a format printr-o explozie intr-o mina de ghips un imens lac subteran. Cel mai mare din Europa ! Vizitam coridoarele şi galeriile, tenebrele umede transmit o nelinistitoare senzaţie de taina. Ne indreptam apoi spre un oras imperial de o frumusete atemporala – Baden. Oras balnear renumit pentru apele sale sulfuroase, Baden este o capodopera a arhitecturii in stilul Biedermeier si Art Nouveau, fiind de-a lungul timpului inspiratie pentru compozitori precum Mozart, Beethoven sau Strauss. Intoarcere la Viena. Cazare hotel 3*.
Ziua 7 | Viena – Bratislava – Budapesta
Mic dejun. Dimineata vizita la Palatul Schonbrunn cu audio ghid de Limba Romana. La pranz plecare spre Budapesta via Bratislava. In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), centrul istoric, faleza Dunarii. Sosire in cursul dupa-amiezii tur panoramic Budapesta: Citadela, Opera, Piaţa Eroilor, Parlamentul, podurile de peste Dunare, Insula Margareta, Palatul regal, Catedrala regală de încoronare (Matei Corvin), Bastionul Pescarilor, etc. Seara, optional, Croaziera si cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare (Tarif: 30 €/persoana, minim 25 participanti, transfer inclus). Cazare Hotel Expo Congress 4* Budapesta.
Ziua 8 | Budapesta - Bucuresti
Mic dejun. Plecare spre tara. Sosire seara, tarziu, in functie de formalitatile vamale.

Servicii incluse

* 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 4* Budapesta
* 3 nopti cazare cu mic dejun hotel 4* Praga
* 2 nopti cazare cu mic dejun la Viena, Hotel de 3*
* tur de oras Budapesta panoramic
* tur de oras Brno
* excursie la Cesky Krumlov
* tur de oras Linz
* tur de oras Bratislava
* excursie la Abatia Melk
* tur de oras Praga panoramic si pietonal
* tur de oras Viena panoramic si pietonal
* transport cu autocar de 4
* ghid roman insotitor

Servicii neincluse

* asigurarea medicala / storno
* intrarile la obiectivele turistice din program
* excursiile optionale

NOTE

Copil 2-11 ani: 230 euro/copil/sejur
Adul in camera single: 450 euro/persoana/sejur
Aboneaza-te la newsletter
Sigla ANAT
Pentru alte hoteluri sau pentru servicii suplimentare (transferuri, excursii optionale), va rugam sa ne contactati si va vom oferi consultanta personalizata!