0724.56.55.07
str Jiului, nr 142, ap 11
ne gasiti si pe facebook
si pe google+

Istanbul

PERIOADA
TARIF
21 - 24 martie 2014
189 euro/persoana/sejur
26 - 29 mai 2014
189 euro/persoana/sejur
03 - 06 noiembrie 2014
189 euro/persoana/sejur
Pentru mai multe detalii cereti o oferta pesonalizata.

Itinerariu

Ziua 1 | Bucuresti – Edirne – Istanbul
Plecare la ora 06:00 din Bucuresti pe traseul Bucuresti–Ruse–Veliko Tarnovo–Edirne-Istanbul. Dupa intrarea in Turcia, scurt popas in Edirne unde vom vizita faimoasa moschee „Selimiye” – una dintre cele mai mari, considerata a fi o adevarata capodopera a arhitecturii islamice. Moscheea este amplasata in centrul unui „kulliye” - complex alcatuit dintr-un spital, o scoala, o biblioteca si bai publice. Excursia continua spre Istanbul unde vom ajunge in cursul serii. Cazare hotel Antik.
Ziua 2 | Istanbul – Puntea dintre doua continente
Mic dejun. Tur de oras Istanbul: Moscheea Albastra – construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, Topkapi Palace – resedinta imperiala a sultanilor otomani, Biserica Santa Sophia - construita in timpul imparatului Konstantin I (324-337). Dupa pauza de pranz, vom vizita in cursul dupa amiezei: Marele Bazar – cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume. Grand Bazar dateaza din secolul XV si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4.000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de strazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita „strada de aur” pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijuterii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti, etc. De la ora 09.00 cand se deschide bazarul si pana la ora 19.00, ora de inchidere, intreaga zona este un adevarat furnicar. Miile de oameni care alearga din magazin in magazin creeaza o atmosfera unica, pe care putin probabil sa o mai intalniti in alt colt al lumii. Bazarul este vizitat zilnic de un numar impresionant de oameni: intre 250.000 si 400.000 de persoane iau parte la acest „spectacol” zilnic. Vanzatorii sunt foarte amabili si rabdatori chiar si cu cei mai nehotarati clienti. Nu de putine ori va veti trezi „târâti” in magazine si serviti cu ceai si dulceata in timp ce vanzatorul isi prezinta marfa. Nu uitati ca aici totul se negociaza ! Cazare hotel Antik.
Ziua 3 | Istanbul – Comoara sultanilor de pe Bosfor
Mic dejun. Transfer cu autocarul pentru vizitarea Palatului Dolmabahce – Comoara sultanilor de pe Bosfor, cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia. Este un simbol al opulentei orientale a celor 6 sultani care l-au locuit, combinata cu rafinamentul occidental. (Costul biletului de intrare~10,50 €/persoana). Dupa amiaza, vom vizita Bazarul Egiptean. Bazarul Egiptean este zona dedicata in special delicateselor si mirodeniilor turcesti si egiptene. Este locul ideal de unde puteti cumpara dulciuri, condimente, ceaiuri, cafea, fructe confiate, etc. Bazarul se deschide la ora 08.30 si se inchide la ora 18.30 si se afla in continuarea Grand Bazar. Optional, puteti opta pentru o croaziera pe Bosfor. Cazare hotel Antik.
Ziua 4 | Istanbul – Bucuresti
Mic dejun. Dimineata, pana la ora eliberarii camerelor, timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara tarziu in functie de formalitatile vamale.

Servicii incluse

* transport autocar clasificat 4*
* 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Antik 4*
* vizita la faimoasa Moschee Selimiye din Edirne
* tur de oras Istanbul: Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Sfanta Sophia
* transferurile la Grand Bazar si Bazarul Egiptean
* transferuri la vizita Palatului Dolmabahce
* ghid roman insotitor

Servicii neincluse

* asigurarea medicala/ storno
* biletele de intrare la obiectivele turistice din program
* excursiile optionale

NOTE

Supliment SGL: 60 Euro/persoana/perioada
Copii 2-11,99 ani: - 149 Euro/copil/perioada/in camera cu 2 adulti
Transferuri GRATUITE din provincie:
• Ruta1: Constanta – Cernavoda – Fetesti – Slobozia
• Ruta2: Brasov – Campina – Ploiesti
• Ruta3: Pitesti
Aboneaza-te la newsletter
Sigla ANAT
Pentru alte hoteluri sau pentru servicii suplimentare (transferuri, excursii optionale), va rugam sa ne contactati si va vom oferi consultanta personalizata!